Uluborlu’nun neyi meşhur?
Uluborlu’da üretilen kiraz, kokusu ve tadı nedeniyle Türkiye ve yurtdışında bir marka haline gelmiştir. Kiraz ve Yağlı Güreş Festivalleri, kiraz toplama sezonu olan Haziran ayının son haftası veya Temmuz ayının ilk haftasında iki gün sürmektedir.
Uluborlu nasıl bir yer?
Uluborlu, Isparta’ya 65 km uzaklıktadır. İlçedeki yerleşim, başlangıçta Toros kollarının bir uzantısı olan Kapı Dağları’nın eteklerinde kurulmuş olup, 1950’den sonra bugün bulunduğu Uluborlu Ovası’na taşınmıştır. Uluborlu’da üretilen kiraz, kokusu ve tadı nedeniyle Türkiye ve yurtdışında bir marka haline gelmiştir.
Uluborlu adı nereden gelmiştir?
Şehre, Kıpçak Türklerinin on altı boyundan biri olan ve mensup oldukları Borlu boyunun adını verdiler. 1074 yılında Uluborlu, Selçuklu Türklerinin eline geçti.
Gezilecek yerler Isparta’da neyi meşhur?
Isparta’da Görülecek Yerler: Eğirdir Gölü, Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, Pınargözü Mağarası, Pisidia Antik Kenti Milli Parkı, Aksu Zindan Mağarası, Gölcük Tabiat Parkı.
Niğde’nin neyi meşhur dur?
Niğde’nin meşhur yemekleri: cevizli erişte, etli bamya, mazaklı köfte, niğde tava, pilavlı elma dolması, ayva borana, niğde tarhanası, kabak musakka.
Nevşehir’in tatlı olarak neyi meşhur?
Nevşehir’e Osmanlı sarayından geldiği düşünülen yöresel tatlılar arasında en meşhurları şunlardır: Dolaz, Aside, Bulamaç, Köfte, Un Helvası, Kayısı Yahnisi, Ayva Dolması ve Zerde tatlıları.
Isparta Uluborlu’nun nüfusu ne kadar?
Uluborlu, Osmanlı döneminde ve Cumhuriyet döneminde de ilçe statüsünü korumuştur. 2009 nüfus sayımı sonuçlarına göre ilçenin toplam nüfusu 7.613’tür. Bu nüfusun 6.520’si ilçe merkezinde, 1.
Isparta’nın eski adı nedir?
Isparta, 1846 yılında fermanla kurulan Konya Vilayetinin Hamid Sancağı’nın merkezidir. O zamanki adı Hamidabad’dır.
Isparta kaç yılında il oldu?
Isparta, Lidyalılar, Frigyalılar, Persler, Helenler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Hamidoğulları Beyliği ve Osmanlılar tarafından yönetildi. Isparta, 1204 yılında III. Kılıçarslan döneminde Türkler tarafından ele geçirildi. İl 1923 yılında bağımsız oldu ve 1926 yılında “Isparta” adını aldı.
Isparta’dan sonra hangi şehir gelir?
Coğrafi konum. Isparta il merkezi; Akdeniz bölgesinin kuzeyinde, Göller Bölgesi, Antalya ilinde yer almaktadır. Doğusunda Eğirdir, kuzeyinde Atabey ve Gönen ilçeleri, batısında ise Burdur ili bulunmaktadır.
Isparta’nın hangi yemeği meşhur?
Isparta’nın meşhur yemekleri: Çömlek kebabı, tandır kebabı, banak, bakla borani, şalgam aşısı, fırın kebabı, sazan dolması, Tatar mantısı, daha niceleri…
Ispartadan hediyelik ne alınır?
Isparta’ya gelince; gül suyu, gül sepeti, gül mumları, gül yağı, gül lokumu ve gül reçeli gibi taze seçenekler hediyelik olarak satın alınabilir.
İspartada ne yenir?
Isparta’da Ne Yenir?Fırın KebabıBanak.Sazan DolmasıYufka Ekmeği.Yalvaç GüllacıDirgit.Pancar AşısıTatar MantıDiğer ürünler…